Massacand og Sætre topp 3 blant juniorene

Under Kondis sin årlige kåring av Norges beste distanseløper (Kondis` Gullsko) oppnådde Philip Massacand og Jon Sætre en sterk 2. og 3.plass i juniorklassen

2021-01-04
tomRoger1

Det er styret i «Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett» som står bak kåringen av «årets beste norske langdistanseløper» som også omfatter årets junior- og veteranløper. 


Sjøl om Jakob Ingebrigtsen, som vant juniorskoen fem år på rad, ikke er junior lenger, har vi likevel en klar vinner. Det er Abdi Dahir Rabi, også han fostra fram i det gode løpsmiljøet i Sandefjordsklubben Runar.

Var førsteplassen klar, så er det desto jevnere om andreplassen. 18 år gamle Philip Massacand fra Gneist har nest høyest skår (bak Rabi) målt etter både WMA- og WA-tabellen. Gneist-løperen har løpt 5 kilometeren på 14.32, 10 km på 30.31, 3000 m på 8.19,08 og tatt sølv i NM terrengløp. Der vant Ibrahim Buras med 12 sekunders margin, men siden Ibrahim har bare dette ene løpet i år blir han ikke ranket blant de aller beste.

Philip blir derimot hardt utfordret om andreplassen av sin klubbkamerat i Gneist, Jon Temesgen Overå Sætre. De to gangene de har møttes i samløp – i Hytteplanmila og på 5000 meteren i junior-NM – har Jon kommet i mål før Philip, og Jon tok også gullet på 5000 meteren i junior-NM. Når vi likevel rangerer Philip først, er det fordi han kommer best ut på to av de tre kriteriene som løperne vurderes etter: Philip har hatt det høyeste toppnivået og han skårer høyere på det å ha hatt en lang og god sesong. På det siste kriteriet – å ha gjort det bra i mesterskap – går Jon foran med gull på 5000 mot Philips sølv fra terrengløp.

Her kan du lese hele saken på Kondis.no