Bergen fikk friidretts EM u23 i 2021

Under årets innendørs EM i Glasgow ble Bergen offisielt tildelt EM u23 i 2021. Dette er fantastiske nyheter også for oss i Gneist. 

2019-03-06
tomRoger1

Mesterskapet skal arrangeres på vår hjemmebane Fana Stadion sommeren 2021. Bergensalliansen står som arrangør, en allianse Gneist er medlem av. 

På bildet ser vi Ingvild Myking sikre seg sitt 3. strake UM-gull på distanse sist det var mesterskap på Fana Stadion. Samme året deltok hun også på EM u18 i Italia og nordisk terrengløp i Danmark. Hun kan fort være en kandidat til dette mesterskapet.

Fana Stadion skal klargjøres for mesterskapene i 2020 (hoved-NM) og 2021 (EM u23) og blir således stengt fra 3. juni og noen måneder fremover. Dette gir oss som arrangør noen utfordringer med tanke på Sommerkarusellen, idrettsleker og Gneistspelen. Men vi har allerede alternativer på plass. 

Fordelene på sikt er langt større enn hva utfordringene gir oss denne sommeren. 

Både Arve Rinde, som er med i hovedkomiteen til EM og leder for friidrett Hege Kjærgård har begge måtte utale seg til Bergensavisen om denne saken.

– Dette er stort for oss, vi har en kjempejobb foran oss. Vi skal stable sammen et godt team, sier Arve Rinde, som er Gneist sin ansvarlige for EM-prosjektet.

For Gneist blir det nå viktig å rekruttere flere dommere og andre nøkkelpersoner fram mot disse to store mesterskapene på Fana Stadion.

Vi har også mange utøvere som kan være aktuelle for dette mesterskapet, en stor inspirasjon for å satse for fullt videre. Både nevnte Myking, Andreas Haara Bakketun og Hans Magnus Haukøy har allerede fått smaken av mesterskap, de er i sin beste alder under dette EM.

Les om tildelingen i Bergensavisen