Tom Roger 2016-05-20 11:45:55

Satsing

SATSINGSGRUPPEN 15 år +

Hekk, hopp & kast

hopp600.jpg

 

Målgruppen er ungdommer fra 15 år og oppover som driver eksplosive øvelser som sprint, hekk, lengde, høyde og mangekamp. Mange av utøverne holder svært høyt nivå. Flere av utøverene har satt norske aldersrekorder i en eller flere øvelser. Vi har også en utøver som innehar verdensrekord i sin aldersklasse. Utøverne fra gruppen har også markert seg kraftig med et utall gull og andre medaljer i ungdomsmesterskapene. Utøvere fra gruppen har også representert Norge i internasjonale mesterskap som JR. VM, Ungdoms EM og landskamper på både junior og seniornivå. Selv om gruppen har utøvere på høyt nivå er det plass for de som ikke ønsker å satse like mye som de beste. Et kjennetegn for gruppen er et godt treningsmiljø hvor utøverne trives. 

Trenere Geir Sjursen og Heidi Benserud. 

 

Sprint & langsprint

sprint600.jpg

 

Gneist Sprint junior/senior er en del av satsingsgruppen som har utøvere som holder et nasjonalt toppnivå. Laget består av motiverte utøvere, har et godt samspill og får fram det beste i hverandre.

I sprintgruppen jobbes det for å få fram gode treningsmiljøer som sammen kan bidra til gode resultater. Våre treninger består av løpetrening og styrketrening.

Vi har utøvere som satser fra 100 m. og opptil 800 m.

Hovedsesongen varer fra mai-september. Vi deltar på flere stevner i året inkludert Norgesmesterskap. Dersom det er noen utøvere som kvalifiserer seg til Elite Nordisk, har vi også utøvere som deltar her. 

Trener: Rune Dolvik, Geir Sjursen og Heidi Benserud.

 

Mellom og langdistanse

distanse600.jpg

 

Gneist distanse er en treningsgruppe på over 20 utøvere i alderen15 til 22 år som trener for og konkurrerer på distanser fra 800 m. til halvmaraton. 

Satsingsgruppen har som hovedmål de norske mesterskapene. Det starter gjerne i februar med innendørs-NM og fortsetter med innendørs UM (15 -22 år). Deretter er det klart for terreng NM kort løype med stafetter i april. Så bygges laget opp med lokale stafetter der Holmenkollstafetten er et av de store målene i mai. Så starter etter hvert banesesongen utendørs med både lokale og nasjonale elite-stevner. Når sensommeren og august kommer er det klart for både junior-NM ( 15 -22 år) og Hovedmesterskapet (15 år og eldre). Ungdomsmesterskapet utendørs (15-19 år) i september samt noen lokale stevner for å forbedre serieresultatene, avslutter bane-sesongen. For dem som ønsker forlenge sesongen kommer NM-terrengløp lang løype i oktober samt uttak til nordisk terrengmesterskap i november. I tillegg har vi flere utøvere som er helt i Norgestoppen i motbakkeløp inkludert Norgesmesterskap og motbakkecup. Vi har også vært representert i både EM og VM motbakkeløp. 

Gneist har vært Norges beste klubb under de siste ungdomsmesterskapene og har også som mål å få flest mulig kvalifisert til Hoved-mesterskapet. Gruppen har gjennom kontinuitet på trener og utøverside blitt ett av de beste utviklingsmiljøene i Norge for mellomdistanseløp.

 

Trenere: Bjarte Eikanger,Hans Jørgen Sande og Johnny Ådland


Satsingsklubb%20500.jpg

Satsingsgruppen er for juniorer og seniorer. For sesongen 2016 er vi også så heldige at vi er en del av friidrettsforbundes satsningsprosjekt for utvikling av elite klubber i Norge.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket