Tom Roger 2016-12-08 14:48:48

Ungdom Allsidig

Aldresgruppe 10 - 14 år

 

ungdom600.jpg

 

Barn og ungdom i alderen 10-14 år er stort sett organisert i 2 forskjellige treningsmiljøer. 

Grunnen til det er en stor spredning i forutsetninger for å drive aktivitet fra 10 år og til 14 år.

Treningoppmøtet på enkelttreningene varierer noe etter hvilken dag det er og hva som foregår. Mest populært er tirsdagene da 10-12 års gruppen kan komme opp i 40 deltagere på treningen. 13-14 år er gruppen er noe mindre og er vanligvis mellom 10-20 deltagere på treningene. Totalt sett er medlemstallet større, men alle går ikke på de samme treningene. 

I vinterhalvåret trener vi stort sett på å bygge opp ungenes grunnleggende fysikk og ferdigheter frem mot våren . Det er da konkurransene starter. Miljøet på treningene våre er i en avslappet og leken atmosfære. Selv om vi legger stor vekt på å trene effektivt og bra også.  Vi legger stor vekt på trivsel for hver enkelt unge. Prinsippet om at treneren er med på ungenes trening på ungenes premisser er viktig. Treneren er med ungene og ikke omvendt. 

Av ferdigheter bygger vi opp kondisjon og utholdenhet gjennom løping på Siljustøl og Fana Stadion på torsdagene. På mandagene løper vi tilsvarende i Hordneskogen.

Tirdagene er vi på Fana Stadion hvor vi trener sprint, spenst og teknikk/koordinasjonsøvelser. Samtidig setter vi av tid til spesifikk øvelsestrening innen  sprint, hekk, legde og høyde. Vi har også tilbud for utøveren til å trene stavhopping.

På fredagene er vi på Ytrebygda skole i vinterhalvåret og trener løping, spenst og styrke. I sommerhalvåret er vi på Fana Stadion og trener tilsvarende det vi gjør på tirsdagene. 

Vi er med på Friidrettstevner  og stafetter hele sommerhalvåret fra  april til oktober. Mesteparten foregår i lokalområdet her i Hordaland der vi prioriterer Hardanger Friidrettsfestival og Stordleikane. Dette grunnet en god sosial ramme med rimelig overnatting i nærområdene. I tillegg drar vi også utenbys som for eksempel Tyrvinglekene i Oslo og helt til Gøteborg på Værldsungdomspelen. 

Av andre arrangement er den årlige Treningsamlingen på Strandebarm en helg hvert år i oktober. Her er oppslutningen stor fra alle og trivselen og idrettsgleden stor for samtlige som er med. Den årlige Grøtfesten i desember er også svært populær!

Trenere Torstein Ericsen, Geir Sjursen, Arild Gulbrandsen og Thomas Andresen

gr%F8tfest1-600.jpg

 

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket