Yvonne Kvamsdal med UEFA B-lisens

Yvonne Kvamsdal har fullført UEFA B-lisens. Denne utdanningen er trinn 2 av 4 i Norges Fotball Forbund sin trenerutdanningsstige

2020-11-19
Tina

Primærmålgruppen er trenere i ungdomsfotballen. Hovedtemaene som blir gått gjennom er ledelse, læring og formidling, spillerutvikling, fysisk trening, kampanalyse og ikke minst praksisøkter med planlegging, gjennomføring og evaluering av treningsøkter.

Gneist Fotball er utrolig stolt og glad for å ha en person som Yvonne i klubben. Hun tenker alltid utvikling og ser verdien av kompetanse i alle ledd og hvor viktig det er for oss som klubb å dra i samme retning. Yvonne har de siste årene blitt en viktig brikke i Gneist Fotball med mange verv. Hun skal nå lede og være Hovedtrener for G2008 kullet i Fellesmodellen for sesongen 2021, sitter som leder i Sportslig utvalg og er styremedlem i fotballgruppen.

Yvonne har oppsummert sin opplevelse av UEFA B-lisens og den reisen det har vært:

Først og fremst takk til Gneist IL og Hordaland Fotballkrets for muligheten til å delta på Uefa B-lisensen. Og ikke minst takk til våre 2008 gutter som lar meg lære på feltet hver eneste uke. Reisen har vært utfordrende, inspirerende og ikke minst utrolig gøy.

Etter tre helgesamlinger på Valhall i Oslo og skriftlig oppgave står jeg nå med en større fotball verktøykasse og er klar for å ta skrittet inn i Ungdomsfotballen. Med tidligere landslagsspiller Trine Rønning som veileder og Sherida Spitze (kaptein på det nederlandske landslaget) som gruppekollega så ble det et fyrverkeri av fotballkompetanse, humor og kjappe kommentarer.  Vi skal jo mest av alt være seriøse kursdeltakere, men det må være lov å si at vi fortsatt knekker oss av latter.  De relasjonene man bygger til andre trenere er gull verdt.

Jeg er stolt av å være del av en klubb med sportslige verdier og rammer som legger til rette for utvikling både for spillere og trenere. Vi har høye ambisjoner og jobber målrettet for å utvikle våre Gneist spillere, og samme mål har jeg til meg selv som trener.  Jeg håper og tror at Uefa B-lisensen har gitt meg en økt trenerkompetanse som kan være med å bidra til en utviklende og god treningshverdag.  Vi har fantastiske trenere i Gneist uavhengig av om man har formell kompetanse eller ikke.  Og mest av alt er det den daglige erfaringsoverføringen og samarbeid trenere i mellom som gir den solide sportslige grunnmuren.  Men, om man skulle ha ønske, tid og anledning til å ta ett eller flere av kursene på trenerstigen så er min ubetingede anbefaling - Go for it !

Fotballhilsen fra Yvonne

Sportslig Leder Ingolf Stenevik er veldig glad for at Yvonne tok utfordringen om å melde seg på UEFA B-lisensen og håper flere trenere, både kvinner og menn følger i hennes fotspor. Yvonne har utviklet seg til å bli en kjempe dyktig trener og løfter klubben mange hakk med sin kompetanse og engasjement. Utrolig kjekt at vi får en kvinnelig trener i klubben med B-lisens.

Gneist Fotball gratulerer Yvonne med vel gjennomført UEFA B-lisens og vi gleder oss til å se hvordan hun bruker dette til å utvikle klubben videre sammen med resten av oss :)