Reisebrev - Fotballtur til Sør-Frankrike med Gneist Leopard J13-3

I påsken 2017 reiste Gneist Leopard J13 til Sør-Frankrike for å delta i cupen Tournois Du Boulou. Det ble en uforglemmlig tur for alle som var med!

2017-05-04
Webmaster

Trenerteam (Lionel og Stian) og foreldrekontakter/lagledere (Tonje og Kari) startet planleggingen av turen etter påske 2016, og hadde første foreldremøte i juni 2016 hvor alle foreldre ble enige om reisedatoen, samt utlegg til betaling av flybillett.

Picture7.jpg

I løpet av vinteren pantet jentene flasker og solgte kaker for ca 17.000 kr (og hadde noe franske leksjoner). Laget fortsatte å jobbe med turforberedelse mht billeie, husleie, aktiviteter, fritak fra skole, påmelding til fotballturnering og vennskapskamper.

De reiste i påsken 2017 med ti jenter og ti foreldre. Det ble uforglemmelige minner fra påsketuren med fotballjentene i Collioure/Frankrike! Sommerværet tillot både turer på fjellet/Pyreneene og langs middelhavskysten. Jentene fikk 5. plass på turnering i Le Boulou i U-17 klasse hvor sju lag deltok, med fair play pris til slutt (i god Gneist ånd)!  De fikk også avisoppslag i lokalavisen l’Independant.

Filmen fra turen kan du se her!

---

Tournois Du Boulou er en cup arrangert av Le Boulou Football Club. Her var vi med som ett av sju lag i klassen jenter U17. Altså U17. U17 er for spillere 14-17 år gamle. Noen av lagene hadde kanskje 1-2 trettenåringer, og noen hadde altså overårige som var 4 år eldre. Dog var de aller fleste jentene 2 år eldre enn våre.

I kampene var dette vanskelig å se. Vi spilte som vi aldri før har gjort. Vi begynte med uavgjort mot arrangørklubbens andrelag, deretter uavgjort mot arrangørklubbens førstelag, før vi fikk noen knepne tap mot de andre lagene. Det ble noe som minnet om stygge sifre mot cupens beste lag, men i det store og det hele ble det jevne kamper. I siste kamp i gruppespillet tapte vi veldig ufortjent 0-2 mot det som ble vår tabellnabo.

Etter gruppespillet, som bestod av kamper mot de 6 andre lagene som var med, var det semifinaler og plasseringskamp. Vi havnet i plasseringskamp mot de vi tapte 0-2 mot i siste kamp. Jentene motiverte seg til å forsøke å ta revansj, og styrte store deler av kampen.

Likevel endte den uavgjort 0-0, og noe unorsk måtte våre 12-13 –åringer ut i straffesparkkonkurranse. Denne ble meget spennende, begge lag traff og bommet. Etter begge lag hadde tatt 7 straffer hver, traff vi på det 8., mens en uheldig Cabestany-spiller ikke klarte å overliste vår dyktige keeper. Da var seieren et faktum. En cup jeg natt til lørdag nesten hadde mareritt om hvordan kunne ende, endte med en 5. plass. Vi var sjanseløse på turneringsseier, de to beste lagene var et hakk over oss, men kunne med marginer med oss endt på en tredjeplass.

Vi, som enda ikke er vant til at lag rangeres i cuper og turneringer. Eller å spille med femmerball eller mot toppede lag.

Hele cupen hadde mange klasser for gutter i tillegg til den ene jenteklassen. Det var utrolig stolte jenter, trenere og foreldre da laget ble ropt opp og fikk premie for 5. plass, som ble enda mer stolte da de fikk stor pokal som vinner av turneringens Fair Play –pris.

Og mest viktig; mye spilleglede og en enorm fremgang fra Lerøy Jentecup.

Lionel Rembliere
Trener Gneist Leopard J13-3

 

Picture6.jpg

Picture5.jpg

Picture4.jpg

Picture2.jpg

Picture3.jpg