Gneist G14 på Flint Micasa Cup i Tønsberg

Gneist gutter 14 reiste til Tønsberg for å være med på Flint Micasa Cup i pinsehelgen. Trenerteamet har skrevet et flott reisebrev til oss som forteller oss hvordan helgen deres har vært. 

2018-05-31
Tina

Gneist gutter 14 reiste i pinsen til Tønsberg med to lag bestående av 36 spillere og et støtteapparat på 7 trenere. For å få en god sosial ramme rundt turen reiste alle samlet i buss. I Tønsberg bodde vi på skole med gangavstand til samtlige baner. 

Flint Micasa cup bygger på en variant av Monradsystemet, men har en variant av kvalitet slik at målforskjell spiller liten rolle. På lørdagen var det 5 kamper som dannet grunnlag for videre seeding til søndagen. Mandagen var det sluttspill basert på seedingskampene.

Guttene spilte til sammen 19 kamper og samtlige spillere opplevde mestring og utfordring på sitt nivå. Begge lagene vant eller tapte ikke med mer enn 2 mål i kampene de spilte, bortsett fra 2 kamper som ble vunnet henholdsvis 3-0 og 6-1. Med så jevne kamper var det helt åpent om lagene gikk til a, b eller c sluttspillet. Gneist 1 vant avgjørende kamp mot Ull/Kisa og gikk til A-sluttspillet, mens Gneist 2 tapte knepent mot Nordstrand og havnet i C-sluttspillet.

I A-sluttspillet spilte Gneist 1 mot Nordstrand, Eik-Tønsberg og Odd Grenland. Etter tre jevne kamper gikk en til semifinale mot KFUM Oslo, her ble det tap 0-1 etter sent frisparkmål. I bronsefinalen snudde guttene 0-2 til 3-2 seier mot Strømsgodset.

I C-sluttspillet spilte Gneist 2 mot arrangøren Flint Tønsberg, Runar og Fram Larvik. I kampene mot Flint Tønsberg og Runar styrte guttene spillet, men tapte begge kampene med 1 mål. Mot Fram Larvik fikk en litt «ketchup» effekt og vant 6-1. I plasseringskamp om 5 plass tapte guttene på straffespark mot Eik-Tønsberg.

Tønsberg blad streamet kampene fra en av banene og alle lagene fikk minimum en kamp på denne banen. For foreldre hjemme var det gøy å kunne se kampene fra denne banen og for spillerne var det gøy å kunne se egen kamp i etterkant.

Vi i Gneist gjorde oss bemerket på en veldig positiv måte. Vi fikk tilbakemelding på vårt fantastiske publikum som heiet guttene frem og vårt forsøk på å spille fin fotball. Motstander lag snakket om oss og ga oss tilbakemelding på at det var gøy å spille fotball mot lag som spilte fotball på en fin måte.

Vi i støtteapparatet takker alle for en fin tur og vi anbefaler fremtidige gutter 14 lag å reise på pinsetur til Tønsberg.