tomRoger1 2020-11-25 09:43:07

Konkurranse

Teamgym

Består av apparatene frittstående, trampett og tumbling.
Konkurranseklassene:

Rekrutt            11-12 år (Obligatorisk oppmøte 8,5 t/uken)
Junior              13-15 år (Obligatorisk oppmøte 9 t/uken)
Senior 16 år og oppover (Obligatorisk oppmøte 4 t/uken)

For treningstider se her:
https://www.gneist.no/Turn/Sidemeny/Timeplan/Sandslihallen-Troppsgymnastikk.html

Det som skiller «Teamgym» og «Troppsturn»-tilbudet er at du som utøver på Teamgym har et større krav til deltagelse. Det er obligatorisk oppmøte på alle treninger og man reiser sammen med laget på konkurranse uansett om man er tatt ut i konkurransetroppen eller ikke.

Vi konkurrerer enten i Nasjonale klasser, der man velger enkeltapparater, eller i teamgym der det konkurrere sammenlagt i alle tre øvelsene (3-kamp). 
Hver tropp kan bestå av 6 til 12 utøvere - bare jenter, bare gutter eller en mix av begge kjønn. Jenter, gutter eller mix konkurrerer i separate apparater/øvelser. Aldersklassene er inndelt i rekrutt, junior og senior. I tillegg til lokale, regionale og nasjonale konkurranser arrangeres det også nordiske mesterskap og europamesterskap i TeamGym. 

Øvelsene
I frittstående utfører utøverne et program uten håndapparater til musikk. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse og bølger). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul, håndstående, stift, flikk-flakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 16 meter og 3,5 cm tykt.

I tumbling utfører utøveren 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtousitet og progresjon i vanskelighet. I en serie skal hver gymnast utføre tre eller flere momenter etter hverandre. Tumbling er en 15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen.

I trampett utfører utøverne 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver utøver), det er krav til bruk av hoppredskap i minimum én serie. Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtousitet og progresjon i vanskelighet. Trampett er en skråstilt ”minitrampoline” med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på et tilpasset landingsfelt.

Rytmisk gymnastikk

Trening tirsdag 15:30-17:30 (Sandslihallen) og torsdag 16:00-17:30 (Liland skole).

Rytmisk gymnastikk er en av de få idrettene som kun finnes for jenter/kvinner, som gir allsidig trening av kroppen, god kroppsbevissthet og selvtillit. Rytmisk gymnastikk er en kombinasjon av kroppstekniske vansker, redskaper i bevegelse og dans til musikk. Med kroppen skal man gjøre ulike vansker innenfor hovedgruppene; hopp/sprang, balanser, piruetter og bølger/bevegelighet. Det skal også være rom for dansetrinn og bevegelser som passer til musikken. Samtidig skal man håndtere et redskap. Det finnes fem ulike redskaper: Tau, ring, ball, køller og bånd. Redskapene skal være i bevegelse på ulike måter, kastes og fanges. Harmonien mellom kroppen, redskapet og musikken utgjør en helhet. Elementene skal settes sammen på en naturlig måte slik at det blir flyt i programmet. Man må velge elementer, stil og musikk som passer til gymnastenes ferdigheter og personlighet.

Musikk
Det er lov å benytte all form for orkestral musikk, inkludert stemmen brukt som instrument. Sang med ord er ikke tillatt, ei heller spesielle lyder som kan assosieres med dyr, trafikkstøy etc. Gymnastens bevegelser skal tilpasses musikkens rytme og karakter. Det skal tilstrebes en harmonisk enhet mellom gymnast, musikk og bevegelse.

Jazzdans

·       Eternity – satsning (4-5,5 t/uke)

Jazzdans blander ulike dansestiler som Jazz, Moderne, Hip-hop, Musikal dans osv. Danserne trener koreografi, teknikk, bevegelighet, balanse og koordinasjon.

Gruppen trener i speilsalen i Zinken hopp Idrettshall og på Aurdalslia Skole.

Vi deltar også på konkurranser i Åpen Klasse og disse arrangeres vanligvis en gang om høsten og på Gymfest i Vest i begynnelsen av juni. Vi tar også på opp danseoppdrag hvor vi får både erfaring og utfordring.

 

Kalender

Februar
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket