aslehella 2016-12-28 10:22:29

Trenerkurs og politiattest

 

Trenerutdanning

Volleyballgruppen vil prøve å legge til rette for at så mange som mulig av spillere og foreldre gis tilbud om trenerkurs. 

Trenerkursene er laget av NVBF og er spesiallaget for volleyball samtidig som de samsvar med ”Trenerløypa” som NIF har introdusert for mange idretter.

Kursene ”Minitreneren/Ungdomstreneren” og Trener 1 er tilrettelagt slik at man ikke trenger å ha volleyballkunnskap for å gjennomføre kursene og er midt i blinken for foreldre som ønsker å bidra på trenersiden.

Dersom økonomien i volleyballgruppen tillater det, vil det være prioritert å dekke kursavgiften i forbindelse med trenerutdanningen for de som ønsker å delta.

Her er kursene i trenerløypa:

Minitreneren/Ungdomstreneren

8-timers kurs inkludert praksis. Treningspedagogikk og grunnleggende teknikk.  Obligatorisk kurs for alle som skal trene aldersbestemte lag/grupper. Aldersgrense 14 år.

 

Trener 1

32-timers kurs + e-læring og dokumentert praksis.  Minitreneren/Ungdomstreneren er en del av dette kurset.

Fokuset i utdanningen er på innlæring og deltakelse. Trener 1 er et tilgjengelig kurs for alle fra 16 år som ønsker å starte en trenerutdanning. På Trener 1 legges en plattform for trenerens basiskunnskaper og utøvernes basisferdigheter.

Obligatorisk for deltagelse i NM for aldersbestemte lag.

 

Trener 2

Trener 2 er andre nivå i Norges Volleyballforbunds trenerløype. Fokuset i utdanningen er på deltakelse og utvikling, og er spesielt rettet mot utøvere i ungdomsalder. Trener 2 er et tilgjengelig kurs for alle fra 18 år som ønsker å videreutvikle sin trenerkompetanse etter fullført Trener 1-utdanning. Trener 2 bygger videre på kunnskaper og praksis fra Trener 1, men det tilkommer også nye moment for at deltagerne skal utvikle sine kunnskaper og ferdigheter for å bli en mer kompetent «helhetstrener».

 

 

Mer om trenerutdanning finnes på NVBF sine nettsider : www.volleyball.no

 

Politiattest

Alle som skal praktisere som trener eller lagleder i IL Gneist skal fremvise politiattest ved oppstart og deretter hvert tredje år. Dette gjelder alle som har et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Fremgangsmåte:

Daglig leder Marit Helle Østervold (marit@gneist.no) er oppnevnt av styret til å håndtere politiattester.
  • Idrettslaget skal først bekrefte behovet for attesten på eget skjema som finnes her: Bekreftelse på formål med politiattest.
  • Søker må logge på med MinID, BankID, Buypass eller Commfides her: Elektronisk skjema for politiattest.
  • Dette bekrefter hvem du er, og du skal derfor ikke legge ved kopi av legitimasjon.
  • Velg rett formål fra nedtrekksliste i skjema. Spørsmål om formål retter du til arbeidsgiver / den som krever politiattesten.
  • Last opp ferdigutfylt skjema "bekreftelse for formål med politiattest".
  • Fyll inn søknadsskjema.
  • Svaret kommer direkte til søker fra politiet, og skal fremvises til ansvarlig for politiattest i IL Gneist, Marit Helle Østervold.

Spørsmål: marit@gneist.no

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket