Hvordan blir jeg med på trening?
Alle er hjertelig velkommen på alle våre aktiviteter. Ukas aktiviteter blir annonsert i ukas o-meny på nettsidene våre hver uke. I utgangspunktet er hovedtreningen vår på tirsdager der både barn, ungdomer og voksne trener sammen. De andre treningen i uka er også tilpasset slik at alle kan være med uansett form og erfaring, men på de treningen bør man være fylt 13 år. I tillegg reiser vi også ofte på helge-løp her kan alle være med. Vi bruker appen Spond for informere om aktiviteter vi har. Meld deg gjerne inn i gruppen vår her. Da vil du få invitasjoner til alle treninger som passer for deg. Send en mail til orientering@gneist.no eller ring leder Sturle Nordeide på telefon 45296098 for mer informasjon.
Hva koster det å drive med orientering?
Orientering er i utgangspunktet en billig idrett å drive med. Kontingenten for å være medlem i IL Gneist er på 500 kr for medlemmer under 17 år, og 650 kr for de over 17 år. Dette betales kun 1 gang i året uansett hvor mange idretter du er medlem i. I tillegg har Orienteringsgruppen en treningsavgift på 400 kroner i året.
Utover dette betaler man for de løpene (som ande klubber arrangerer) man deltar på. Dette varierer fra 50 til 150 avhengig av størrelsen på løpet.
Hva trenger av forkunnskaper?
Enkle nybegynnerløyper kan alle klare – selv med begrenset kunnskap om kart og kompass. Her går løypene langs enkle ledelinjer, som vei, sti eller liknende. Vi i o-gruppen har flinke folk som vil veilede og hjelpe nybegynnere å komme i gang med orientering.
Hvilket utstyr trenger jeg?
Man trenger ikke masse fancy utstyr for å drive med orienterig. Bruk det vanlige treningsklærene dine. Noen ganger løper vi gateløp med joggesko men ofte er vi ute i skogen. Du trenger derfor ikke å ta de nyeste og fineste skoene dine. Har du terreng-sko kan det være en fordel å bruke, men ofte er de enkleste løypene fin å ta også i joggesko. På trening, kan det være overtrekksjakke/bukse, men når det er konkurranser under vår, sommer og høst løper en oftest i nylontøy – som er lett og samtidig slitesterkt.
Du trenger også en Emit-brikke, for å ta tiden og kompass kan være lurt å ha. Begge deler kan du låne av oss dersom du ikke har.
Må foreldre være med?
Foreldre må ikke være med, orientering er en fin aktivitet for hele familien, og vi anbefaler både unge og eldre å delta – på eget nivå. Foreldre kan også trene parallelt med sine barn, enten i samme løype eller på et annet nivå.
Hva skjer dersom jeg går meg vill?
Når du deltar på orientering, er det mange andre som løper samme løype – og du er sjelden helt alene over lang tid. Om du ikke vet hvor du er, kan du spørre noen av de andre som er med i løpet. Hvis det ikke er andre løpere i nærheten, og du ikke finner frem. Vil arrangøren starte med å gå løypen motsatt vei for å lete etter deg, og de gir seg ikke før de hører fra deg – eller finner deg.